Ez a gomba NEM EHETŐ.
Syn.: Stereum rameale
Termőtest: félig az aljzatra simul, másik fele kalapszerűen felpenderedik. A sok termőtest olykor méternyi hosszan sorakozik az ágakon, egymással többé-kevésbé összenőve. Felszínét finoman szürkésfehér, okkersárga borosta fedi, nemezes, esetleg kissé sávos. Zöld színe is lehet a rátelepedő algák miatt. A széle hullámos, rojtos.
Termőréteg: alja, ahol a spórák keletkeznek, sima vagy göröngyölt, átázva szürkésokker vagy sötétebb barna. Kiszikkadva mindig világosabb, szürkésbarna.
Hús: szívós, rugalmas.
Előfordulás: lomberdeinkben, hegyvidéken vagy az Alföldön egyaránt előfordul. Leggyakrabban a tölgyfák, a bükk és a gyertyán elhalt, talajon fekvő, vékonyabb ágain találjuk egész évben. A korhasztás folyamatának középső és végső fázisában vesz részt. A legtöbb friss termőtest kora tavasszal vagy ősszel jelenik meg.
Étkezési érték: nem ehető.
Forrás: Dr. Rimóczi Imre - Gombaválogató 7
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
2009.07.01 Cserehát, Ragály Fotó: Hodobay Mária | 2009.07.01 Cserehát, Ragály Fotó: Hodobay Mária | 2009.07.01 Cserehát, Ragály Fotó: Hodobay Mária |