Ez a gomba NEM EHETŐ.
Kalap: 8-15 (20) cm széles, idősebben közepe bemélyedő, szalma-, citrom- vagy aranysárga, körkörösen zónás, felülete nedvesen nyálkás, tapadós, széle fiatalon nemezes-rojtos.
Lemezek: fehéresek, halványsárgásak.
Tönk: világosabb, mint a kalap, felülete erősen, sűrűn gödörkés, a tejnedv fehér, majd gyorsan megsárgul.
Hús: gyengén gyümölcsillatú, csípős ízű.
Előfordulás: júliustól októberig, lucosokban, közép- és magashegységekben, nálunk nagyon ritka (VL1).
Étkezési érték: nem ehető.
Hasonló fajok: a bojtos tejelőgomba (L. citriolens), a lilásodó szőrgomba (L. repraesentaneus).
Forrás: Ewald Gerhardt - Gombászok kézikönyve 2008.
Magyar Mikológiai Társaság gombanévjegyzék (2017.04.26)
2021.09.11 Erdély, Pádis Fotó: Szajkó Attila levelezőnk | 2011.08.15 Gyimesbükk, Erdély Fotó: Szilvásy Edit | 2011.08.15 Gyimesbükk, Erdély Fotó: Szilvásy Edit |