(Szaniszlai Nagy Éva)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítjük a gombapörköltöt. Legfinomabb vegyes gombából. A képen látható Csoportos tuskógombából (csuprosgomba) készült, dinsztelt hagyma, kevés vargányapor, só, bors hozzáadásával.
A hideg gombapörköltöt ledaráljuk, vagy aprítóval összevágjuk.
A megmosott spenótleveleket 4-5 percig pároljuk, majd törlőpapírral a nedvességet felitatjuk róla.
A szobahőmérsékleten felengedett leveles tésztát kettévágjuk és két db vékony téglalapot nyújtunk belőle.
A hosszabbik oldala alját kirakjuk három sor spenótlevéllel. Erre simítjuk a gombapörkölt felét, amit megszórunk kakukkfűvel.
Feltekerjük, mint a rétest. Két végét behajtjuk, hogy a töltelék ki ne csorogjon sütés közben.
Ugyanígy készül el a másik tésztalap is.
Tetejét megkenjük tejföllel. 200-220 fokon sütjük.
Jó étvágyat!