(Hodobay Mária)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposztát kevés olajban megdinszteljük és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Megpucoljuk a gombát, apróra vágjuk és gyümölcsmosóban leöblítjük (a gombát nem szabad sokáig áztatni, mert magába szívja a vizet).
A hagymát és a paprikát apróra kockára vágjuk. Olajban kicsit megdinszteljük, pirospaprikát adunk hozzá, átkeverjük és hozzáadjuk a gombát (bármilyen jó ízű gomba megfelel, utoljára lilatönkű pereszkébõl készítettem). Fűszerezzük: só, õrölt bors, ételízesítõ, csipetnyi kakukkfű, ugyanannyi szurokfű, azaz vadmajoránna. A gombapörköltet rövid lével készítsük el.
A rizst sós vízben megfõzzük és ezzel elkészítettük az alapanyagokat.
Zománcozott vagy teflon tepsibe rakjuk be a hozzávalókat. Az alsó sorba a káposztának a fele kerül, rá a gombapörköltbõl csak a gomba, ezután a rizs kerül sorra, a rizsre egy sor karikára vágott kolbászt rakunk, a tetejére a maradék káposzta kerül. A tetejét meglocsoljuk a gombapörkölt levével és egyenletesen rákenjük a tejfölt. Sütõben közepes lángon kb. egy óráig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.