(Szaniszlai Nagy Éva)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombát alaposan megtisztítjuk. A kalap alatt csak 1cm tönkrészt hagyunk. Forró vízbe dobva 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.
Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott hagymát, beletesszük az összevágott gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítve pörköltöt készítünk.
Amíg a pörkölt elkészül, meghámozzuk és felszeleteljük a cukkínit. Megtisztítjuk, karikára vágjuk a sárgarépát.
A másik két nagy hagymát szintén tisztítjuk és karikázzuk, a rizst beáztatjuk.
Egy normál, kb. 5cm mély zománcos tepsi alját kiolajozzuk. Ráterítjük a cukkínit s megszórjuk kevés ételízesítővel. Erre jön a rizs, a sárgarépaszeletek a gombapörkölt és a hagymaszeletek.
Tetejére rásimítjuk a tejfölt, majd a 4 egész tojást elektromos habverővel jól felverjük és a tetejére öntjük.
A tepsi tetejét alufóliával befedjük és 220 fokon megsütjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!