(Szilvásy Dénes és Edit)
A kajszibarack illatú rókagombát darabokra tépkedjük, vajon sóval, kevés borssal pár percig pirítjuk. A keletkező levet ráöntjük a rizsre, mellyel azt puhára főzzük.
Az ételhez szánt húst (csirkemell, sertés szűzpecsenye, etc.) zsiradékon, sóval, borssal enyhén fűszerezve puhára pároljuk.
Két - három szem kemény őszibarackot meghámozunk, cikkekre szelünk.
1 doboz tejfelt, reszelt sajtot, 1 dl tejszint összekeverünk.
A sütőedénybe alulra rétegezzük a rizst, rátesszük a hússzeleteket, majd arra a rókagombát, közé egyenletesen elosztva a barackszeleteket.
Ráöntjük a tejfeles masszát, elsimítjuk, majd sütőben pirulásig sütjük.
Ezt a receptet öltöztettük új köntösbe, csakis a miskolcigombasz.hu számára : http://kozosgomba.blogspot.com/2007/06/rkagombs-natr-csirkemell-gymlcs.html , na ez sem akármi :-)