(Szaniszlai Nagy Éva)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Félig töltjük a fazekat vízzel, felforraljuk, majd beletesszük az apróra vágott vegyes gombát. Sötét trombitagombát is használhatunk, bár kissé sötét lesz a leves színe, de ízre annál finomabb. Amíg a gomba fõ, rántást készítünk:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel és rózsaszínû rántást készítünk. Sóval, borssal, késhegynyi pirospaprikával ízesítjük, majd kevés hideg vízzel felengedjük és jól összekavarjuk. Végül hozzáadjuk a gombához. Két marék reszelt tésztát is adunk a leveshez és jól összeforraljuk.
Amikor a tészta puha, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és pár perc forralás után tálalhatjuk.