MIGE
2024. november 03.
Győző

Medvehagyma-krémes makaróni vajon párolt cseh kucsmagombával

(Szilvásy Edit)

 

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg napraforgó mag
  • 5 dkg száraz, kemény juhsajt
  • 20 dkg medvehagyma
  • 0,25 dl olíva olaj

 

 

Elkészítés:

 

Medvehagyma krémet készítünk. (nevezhetjük pesto utánzatnak is).

 

A hántolt napraforgómagot serpenyőben megpirítjuk.

A medvehagymát összevágjuk.

A sajtot lereszeljük.

Az összes alkotórészt aprítógépbe tesszük, és krém állagig keverjük.

 

A gombát vajon megpároljuk, megsózzuk, addig főzzük, amíg a levét teljesen elfövi.

A makarónit sós vízben kifőzzük.

A kifőtt tésztát megkenjük a medvehagymás krémmel, rászórjuk a kucsmagombát, átforrósítjuk, s tálaljuk.

 

Jó étvágyat!