MIGE
2024. április 20.
Tivadar

Gécziné Nagy Mária, a Zempléni Gombász Egyesület elnökének facebook bejegyzése:

 

„Július első hétvégéjét a Miskolci Gombász Egyesület meghívására a Bükkben, Szentléleken töltöttük a Zempléni Gombász Egyesület képviseletében. A MIGE XII. Szakmai Napján vettünk részt. Ezúton is köszönjük szépen a lehetőséget, hogy együtt gombázhattunk, sokat tanultunk ezen a programon!

Az ötven fős csapat a Szentlélek Vendégházban foglalta el szálláshelyét. Innen indultak szombat reggel különböző helyszínekre a gyűjtőtúrák. Szombaton este szakmai előadások zajlottak, melyeken megtudhattuk, hogy teljesen elfogadható, ha egy szürke színű selyemgombáról nem tudjuk pontosan megmondani terepen, hogy vajon melyik fajról van szó. Az előadók és témáik a szakmai napon: Albert László: Érdekességek az elmúlt évek nagygombáiból; Dima Bálint: Nagygombáink új adatai molekuláris és morfológiai vizsgálatok alapján; Finy Péter: Kalandozások Kazahsztánban - gombász szemmel, valamint Koszka Attila mutatta be A Vértes gombavilága 2. című kötetét. A vasárnap délelőtt a talált fajok bemutatásával telt. Albert László, Dima Bálint és Finy Péter mutatta be a legérdekesebb fajokat, köszönjük nekik, hogy ismét pontosíthattuk tudásunkat a fajhatározás terén!

Csodás hétvége volt: a miskolci gombászok vendégszeretete, a helyszín, a Bükk szépsége, a szakemberek fantasztikus hozzáértése! Köszönjük szépen!”

 

E-mailben jött, szintén tőle:

 

Kedves Béla! Kedves Gombásztársak!

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy együtt gombászhattunk, kirándulhattunk, beszélgethettünk! Sokat tanultam ezen a hétvégén! A természet és a gombák összehozzák az embereket, bárhol is éljenek! Köszönjük a szervezést, a helyszínt, a szállást, minden nagyon szuper volt! Egy képes beszámolóval hamarosan jelentkezem!

Üdvözlettel: Gécziné Marika

egyesületi elnök

Zempléni Gombász Egyesület

 

Mások is hasonló tartalmú e-mailekben köszönték meg munkánkat – köszönjük mi is minden közreműködő egyesületi tagunk fáradozását!

 

Szűcs Béla