MIGE
2024. április 20.
Tivadar

Sziasztok!

Ma került sor az év második túrájára. Az előző évekhez hasonlóan Lyukóbányán kutattunk a kucsmagombák után, mindezt annak tudatában, hogy az éjjeli fagyok még nem múltak el, s mindannyian jól emlékszünk a néhány nappal ezelőtti nagy havazásra. Talán ennek is köszönhető, hogy mindössze öten jelentünk meg a Darai Balázs vezette túrán.


Óraátállítás ide vagy oda, reggel 9 óra magasságában gyülekeztünk a Bányaüzem megállónál. A szokott úton jutottunk el az erdőig. Meglestük a kedvenc vadcseresznyefáink alját, de hiába. Bár a déli oldalról már eltűnt a hó, a talaj még fagyos. Az északin pedig több centis hóréteg várt minket. Nem baj, mi nem adtuk fel! Végigjártuk  a szokott útvonalat. És bár kucsmagombát nem találtunk, azért néhány likacsosgomba, csészegomba és egy kis júdásfülgomba terítékre került. Taplóféléket találtunk és gyűjtöttünk szép számmal, most ezek növelték a fajlista hosszát.


Kellemesen elfáradva tértünk vissza a találkozóhelyre a nagyjából négy óra hosszan tartó területjárás után. Azt a következtetést levonhattuk, hogy bizony a levegőnek és a talajnak még melegednie kell. De hamarosan tényleg ki kell bújnia a kucsmáknak!

Üdv:
Dia

Ui: A túra közben Moha bácsi elveszett cipőjét is megtaláltuk. Szóljatok neki, ha keresi, hogy a ballábas előkerült!