MIGE
2024. április 14.
Tibor

Sziasztok!

Péntek délután ismét megmutathattuk, mit tudunk. A Család Expo nevű rendezvény szervezői felkértek minket, hogy az esemény teljes ideje alatt, vagyis 14 és 19 óra között tartsunk gombakiállítást. Emellett gyermekfoglalkoztatóval is készültünk a kisebbek szórakoztatására.


Az Ifjúsági- és Szabadidőház udvarán, hűs árnyékban kaptunk helyet. Balra ugrálóvár és íjászat, jobbra vattacukor árus, szemben kísérletek bemutatása, kicsiket megmozgató programok. Az épületben felléptek fiatalok és kevésbé fiatalok, mikor bementünk, énekszó hallatszott, közben a gyerekek többek között babákat készíthettek. Majd jött három bohóc is, és ez csak töredéke volt a programnak.


Hol többen, hol kevesebben keresték fel a kiállításunkat, a 48 gombafajunkat, készítményeinket, fotóinkat és a gyermekfoglalkoztatót. Ez függött attól is, hogy a gyerekeket mennyire érdekelte az adott műsor. Néha szüleik hozták őket, máskor ők a szülőket. Érdeklődtek, kérdezősködtek, rajzoltak. Az egyik kislány már a bükkszentkereszti kiállításról is ismerős volt, most is jött színezni, háromszor tért vissza hozzánk. Szinte biztos, hogy az idei Bükkszentkereszti Gombanapokon is találkozunk vele, már nagyon várja, hogy ismét kiélhesse kreativitását.

A másik nagy büszkeségünknek a legifjabb bohóc bizonyult. Színezett, gombaneveket keresett, sudokuzott, mindent kipróbált, amit csak lehetett nálunk. Jutalmat is kapott érte.


Gyorsan elrepült az idő, hamarosan elérkezett a pakolás ideje. Utolsók között hagytuk el az udvart. Köszönjük a Miskolci Otthon Segítünk Alapítványnak a meghívást, a szendvicseket és a finom limonádét! Reméljük, lesznek még közös rendezvényeink!

Üdv:
Dia