MIGE
2024. március 01.
Albin

Projektzáró sajtóreggelin az Ökológiai Intézetnél

 

A Miskolci Gombász Egyesület részéről engem kértek fel, hogy vegyek részt az Ökológiai Intézet Alapítvány Kossuth Lajos u. 13. szám alatti irodájában tartott projektzáró sajtóreggelin, melyet december 13-án rendeztek.

 

A sajtóreggeli témája az Ökológiai Intézet Alapítvány SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉSSEL A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT című, két év alatt megvalósított pályázati (ÉMOP 3.3.1.-11-2011-0044) eredményeinek ismertetése volt.

 

-        Épület felújítások és energetikai fejlesztések a miskolci és gömörszőlősi irodákban

-        Fenntartható fejlődéssel kapcsolatos képzések, szakértői tevékenységek

-        Környezeti szemléletformáló, tanácsadó szolgáltatások, önkéntesek bevonása

-        Partnerszervezeteinkkel való együttműködés

 

Kezdésként egy vetített képes „emlékidézőt” néztünk meg a felújítás folyamatáról, az aktivisták és önkéntesek kitartó munkájáról, humoros pillanatokról. Ezt követően F. Nagy Zsuzsanna számolt be a projekt megvalósításáról, az elért eredményekről és a még megoldásra váró kisebb-nagyobb feladatokról.

Meghívott előadóként én is vázoltam a szervezeteink közötti hagyományos kapcsolatokat, a jövőt illető gondolataimat. Utána Demeter Zoltán, a Zöld Akció Egyesület vezetője beszélt munkájukról, aktuális gondjaikról.

 

Megtekintettük az udvar sarkában álló, újonnan kialakított környezeti tanácsadó és bemutató épületet, szépen berendezett helyiségeit, a bemutatásra szánt termékeket. Az érdeklődőket előzetes bejelentkezés után kisebb, 4-5 fős csoportokban folyamatosan várják az Intézet munkatársai!

 

Ezúton is köszönöm, hogy részt vehettem ezen a rendhagyó sajtóreggelin. Azt hiszem, a MIGE érdeklődőivel én is megnézem egyszer magamnak részletesebben, konkrétan mit is tartalmaznak azok a szépen berendezett polcok?!

Hasznosnak igérkezik.

 

Szűcs Béla